tisdag 21 augusti 2012

Osjälvständigheten.

Idag har jag varit på möten ungefär hela dagen. Segt. Eftersom skolan börjar i morgon kan man ju tycka att det var rätt sista minuten att registrera sig för klasser idag, vilket det ju var också. Det betyder att man får ta lite vad man får. Det blev psykologi, geografi, geologi, antropologi och en kurs om North Dakotas historia. Lyckades alltså ändå skrapa ihop en del nördiga kurser, plus en random där på slutet. Tänkte det kan man ju nästan bjuda på när man ändå är här. Hon hjälpkvinnan blev glad när jag tog den i alla fall.

Det är rätt jobbigt för huset ligger en bit ifrån där hallen, skolan och allt annat ligger. Och jag har ingen bil. Alla i huset har bil. Det gör att man blir så där obehagligt beroende av någon annan. Det gillas inte. Efter att ha bott hemifrån i fyra år får man ju ändå säga att man börjat bli i alla fall lite van vid att klara sig själv, så denna plötsliga osjälvständighet är rätt jobbig. Tror det blir att införskaffa en psykel. Bara de inte tycker jag är stenålders. Ja se, så där osäkerhet också!

Annars, tack gode gud för Skype, internet och allt annat. Pratar just med Annie som också kommit över Atlanten precis. Vi smider planer och har hemmahumor. Det är skönt att ha nån att prata med som är i samma tidszon, för när det är förbi läggdags hemma blir det farligt lugnt på Twitter, Facebook, Instagram och allt annat. Ps. Hur har alla hemma tid med alla sociala medier egentligen? Där finns ju oändligt med saker att göra, här kan man ju förstå.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej där! Du kanske måste köpa ngn slags fordon med motor. Hur tar du dig till skolan/hallen?

North Dakotas historia? Den lät intressant! Du ska se att den kursen kommer att ge dig helt oväntad nytta. Det brukar vara så. Låter som en kurs som Marvin skulle kunna ha gett. Fast Minnesotas historia. Men gissar att historien är ganska lika, förutom att MN har gruvor och ND har jordbruk. Typ.
Ska käka en macka innan jag åker till jobbet. PUSS!