fredag 28 december 2007

Renskapsboskap

Idag på vägen hem från träningen hade vi en djup diskussion i bilen. Jag och Sofie B pratade om huruvida vi tror att det finns liv på andra planeter. Vi kom fram till att så måste det vara. Annat liv alltså. Sannolikheten känns liksom så liten att det inte ska finnas liv nån annanstans med tanke på hur många stjärnor det finns i varje galax; hur många galaxer det finns. Shit. Fast samtidigt. Liv kräver vissa förutsättningar. Fast, då kom vi fram till att liv inte nödvändigtvis behöver se ut som liv på jorden, tex, vem har sagt att organismer (i detta fall rymdvarelser, ALIENS!!!) behöver ha huvud, ben, armar etc?

De kanske är sjukt olika oss och därmed pallar med de resor och hastigheter som krävs för att komma mellan dessa platser med oändliga avstånd mellan sig. Whaa... De kanske inte alls behöver föda på samma sätt som vi.

Sen kom jag på att de kan ju ha skickat iväg sina små obemannade shuttles till jorden (som vi snackade om isf finns på Area 51) för flera miljoner år sedan, när deras samhällen blomstrade och deras teknologi var på max. Faktiskt, man tänker inte på det men det finns ju inget som säger att alla andra planeter isf skulle ha samma utveckling som här. Bara för att vi är i ett visst stadium nu behöver ju inte andra befolkningar vara det liksom, dom kan ju lika gärna ha stenålder... Jaja.
Dessutom såg vi årets första renar. Tre flockar med renskapsboskap.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för den finaste julklappen.
Älskar dig!

Anonym sa...

Sjukt söt du är..

Anonym sa...

ja SJUUUKT söt du är.