torsdag 8 maj 2008

Konsten att spränga gjorde han industriell

I skolan är jag ganska effektiv, men till och från är jag rätt så slö och tankspridd, och det är precis då man kommer på alla smarta idéer! Idag på fysiken höll vi på räkna ut massenergi eller nåt liknande. Hur som helst var en uppgift att räkna ut energin i sin egen kropp, typ, och sen skulle man jämföra den energin med den totala årliga elproduktionen i Sverige.

Då kom jag fram till detta:
Sveriges elproduktion≈140 TWh/år
E=mc² → E=72 kg×(300 000 m/s)²=1 800 TWh
1800 TWh > 140 TWh

Detta betyder att om man bara (!) skulle komma på ett sätt att utvinna all den massenergi som finns i kroppens atomer skulle man kunna få huuur mycket energi som helst.

Alltså kom jag och Joss på att om man köper in lik (ursäkta) eller alternativt skaffar liksponsring från kinesiska staten, (de producerar ju liksom lik litegrann så där ibland, vi funderade ett tag på Texas, men Joss kom på att det blir nog krångligare på grund av en anledning jag just för tillfället inte kommer ihåg. Dessutom lär hon sig gärna kinesiska) skulle man kunna komma på denna smarta metod och bli hur känd, rik och framgångsrik som helst! Vi beräknar att det skulle ta cirka... hmm, ja grovt räknat ungefär fem år att komma på metoden. Så, om fem år delar vi på Nobelpriset i kemi, fysik, ekonomi (hur billigt som helst att göra energi av lik liksom!), litteratur (Joss skriver en fantastiskt rapport i dagboksform, haha). Dessutom satsar vi på Nobels fredspris, oljekrig blir ju liksom överflödiga.

Snart kan vi sälla oss till den fantastiska skara genier som fått Nobelpriset: Marie Curie; Selma Lagerlöf; Kofi Annan och Nelson Mandela.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tur dock att det inte finns nobelpris i moral då risken är överhängande att ni inte hade blivit nominerade i den kategorin ;)

Anonym sa...

HAHAHAHAHAHA! Sant. Fan också, det tänkte vi inte på. Vi kanske inte är perfekta då, som vi trodde...;)

Anonym sa...

Haha, det låter ju faktiskt (nästan) logiskt. Alltså, det BORDE ju funka tycker man ;D

Anonym sa...

Hehhehhee :D
Jo, man kan inte förbise den där etiska delen... Det finns lite regler och så där. Men det är bara jobba på och finslipa idén så det blir säkert Nobel om nåra år. -LRA

Jenny sa...

När gjorde vi detta i fysiken? :O Jag har inget minne alls av det! Jag kanske inte lyssnade..

Anonym sa...

Hehe, du vet Jenny, det händer mycket på de bakre raderna medans Urban håller sina fängslande genomgångar;)